Over Roel Spits:

Roel Spits

Roel Spits in het onderwijs

Sinds 2000 ben ik werkzaam in het Amsterdamse basisonderwijs. Eerst als groepsleerkracht op de Paulusschool (Bos en Lommer) en van 2007-2016 als directielid op de Valentijn (Oost), de Poseidon (IJburg), de Vlinderboom (Oud-West) en de Vijf Sterren (Noord). 

met Andre Kuipers

Kennismakelaar W&T 

Naast mijn ondersteuning voor directeuren werk ik als Kennismakelaar Wetenschap & Technologie in opdracht voor de Gemeente Amsterdam. 
In die rol fungeer ik als spin in het web tussen scholen, het bedrijfsleven, diverse aanbieders op het gebied van W&T en de gemeente Amsterdam #sterktechniekonderwijs

Roel Spits: pragmatisch, met humor en snel

Zelfstandig ondernemer

Sinds 2016 werk ik als zelfstandig ondernemer. Vanuit mijn ervaring ondersteun ik directeuren in het basisonderwijs. 

Mijn doel is om directeuren te ontzorgen, om hen werk uit handen te nemen, zodat zij meer toekomen aan hun kerntaken en het onderwijs in de klas. Dit doe ik pragmatisch en met plezier.

Mijn LinkedInprofiel: Klik hier

Soms past een functie net niet.....

Dit merkte ik toen ik leerkracht en schoolleider was. Het paste net niet.  

Wel was ik goed in staat om de dagelijkse onderwijspraktijk te vertalen naar onderwijsbeleid en andersom en kon ik snel verbanden leggen en overzicht creĆ«ren in de wirwar van verplichtingen en documenten in het onderwijs. Deze kwaliteit is nu de basis van mijn ondersteuning.